Bivše gamovke: Doris Kovačić

Doris Kovačić uspješna je glazbenica i nastavnica. Prisjetila se paralelnoga pohađanja Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te podrške bivše voditeljice školskoga zbora Ljerke Žic. Saznali smo i što je nekada čitala te koje se knjige danas mogu naći u njezinim rukama.  


Doris Kovačić (privatna fotografija)

O GAM-u

– GAM pamtim po jako lijepim trenucima provedenim tamo. Bilo je, naravno, i onih teških jer pohađanje dvije škole (paralelno sam polazila i srednju Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka) sa sobom nosi puno obaveza i manjak vremena za sve ono što se treba odraditi. No, bilo je puno divnih profesora s jako velikim razumijevanjem pa je sve bilo lakše i moguće. Zahvaljujući svim tim obavezama, naučila sam ekonomično koristiti vrijeme i odlično se organizirati što mi je i danas jako korisna osobina. U kontaktu sam s dosta njih iz srednje i svi su redom uspješni što je dokaz da nam je GAM dao izvrsne temelje za daljnje školovanje. Iako smo bili zaista velika generacija, kada sretnem nekadašnje profesore, prepoznaju me i uvijek rado popričamo uz osmijeh.

O Združenome pjevačkom zboru GAM-a i PRHG-a

– Da se želim baviti glazbom i da želim biti zborovođa, znala sam odavno. Upravo sam u GAM-u, zahvaljujući podršci profesorice Ljerke Žic, počela voditi djevojačku vokalnu skupinu škole, što je samo potvrdilo da je to posao koji želim raditi.

O književnim junakinjama

– Iskreno, nisam se nikada poistovjećivala s nekim književnim junakinjama, iako rado čitam. Ni filmske ne mogu istaknuti kao neki uzor, ali ono što je sigurno jest da mi svaka marljiva, uporna, ambiciozna, neovisna junakinja koja zna što želi „zapne za oko“. Još ako je uz to privržena obitelji, definitivno je moj favorit.

O omiljenim knjigama i autorima

– U mlađim danima čitala sam romane Agathe Christie i to je žanr koji me dosta okupirao u toj dobi. Sada sam više okrenuta stručnoj literaturi, iako ljeti nastojim naći više vremena za „ležernije“ naslove. Čitam puno romana i stručne literature na temu autizma, s obzirom na to da sam se silom prilika morala educirati i na tom području. Tu bih kao vodilju istaknula knjigu Kristine Barnett „Iskra“ i Jema Lestera „U tišini“. Nije književnica, ali književnik kojeg u (dulje) zadnje vrijeme rado čitam je Zoran Ferić.



Čestitka

– Čestitam svim nastavnicima, učenicima i djelatnicima gimnazije veliku okruglu obljetnicu uz želje za još puno uspješnih godina rada i djelovanja koje će iznjedriti nove kvalitetne generacije mladih ljudi.

 

MOHOgenijalke

Popularni postovi s ovog bloga

Nastavnice Ana Buchberger Đaković, Doris Žibert i Biljana Valentin-Ban (o uspjesima, književnicama i genijalnim junakinjama)

Rezultati ankete o Mariji Jurić Zagorki

Sudjelovanje učenika 4.3 u projektu Genijalke iz romana