Genijalke iz romana na Festivalu znanosti i Tjednu za darovitost 2023.

Uz brojna druga događanja ove smo školske godine sudjelovali i na Festivalu znanosti, čija je tema bila Priroda i društvo, pa smo se koncentrirali na sadržaje našega projekta koji se uklapaju u navedenu temu. Projekt smo predstavili u programu uživo te u programu na daljinu.


Predstavljanje projekta u Gradskoj vijećnici

Genijalke iz romana naš su školski projekt u čijem su središtu pozornosti književnice i genijalne junakinje iz romana (od znanosti do umjetnosti). Ideja za sam naziv projekta potekla je iz velike popularnosti romana „Genijalna prijateljica“, talijanske književnice Elene Ferrante. Ovaj je projekt osmislio nastavnik hrvatskoga jezika Goran Krapić. Uz hrvatski jezik u projekt je uključeno još nekoliko predmeta i nastavnika, pa su tako za nastavu fizike bili uključeni profesor Petar Jelača te profesorice Patricija Nikolaus i Ana Buchberger Đaković, za nastavu geografije Renata Radan i Doris Žibert, za nastavu informatike Goran Boneta, za nastavu matematike i informatike Tanja Vukas i Višnja Pešut, za nastavu matematike Fedora Vidas Dejhalla, za nastavu glazbene umjetnosti Helga Dukarić Dangubić te Ivan Vitas za nastavu povijesti. Profesorica Biljana Valentin-Ban vodi filmsku skupinu, dok knjižničarka i profesorica Leonila Marač vodi kreativni tim.

U programu uživo projekt je predstavljen u Gradskoj vijećnici. Predstavljanje su vodile Elena Popović i Nika Duraković (4.4), a s njima su sudjelovali Niko Rubeša, Leonarda Buneta, Antonio Bonato, Vito Didović i Frano Gudelj (4.3), Frano Guščić i Marko Jardas (1.1) te Robert Vododpija (1.4) u pratnji nastavnika Renate Radan i Petra Jelače.


Dio prezentacije objavljene na YouTubeu

Prezentaciju pripremljenu za predstavljanje na daljinu možete pogledati na sljedećoj mrežnoj stranici: https://www.youtube.com/watch?v=_nYV3W77fRo.


Predstavljanje darovitih učenica i projekta na 1. Simpoziju dobre prakse Dr. sc. Jasna Arrigoni

Osim na Festivalu znanosti projekt je predstavljen i na 1. Simpoziju dobre prakse „Dr. sc. Jasna Arrigoni“ u okviru 10. Tjedna za darovitost 2023. Na njemu su predstavljene darovite učenice Laura Afrić (4.4), Lara Desnica (4.5), Ana Miculinić (4.1) i Ana Šubat (4.4). Izlaganje su održali nastavnici Goran Krapić i Ivan Vitas s učenicom Larom Desnica.

To su, naravno, samo neka od javnih predstavljanja. Sudjelovali smo, naime, u obilježavanju manifestacije Noć knjige te radove predstavljali na Danu škole.

 

Berislava Srna Grgurić (1.1)

Popularni postovi s ovog bloga

Nastavnice Ana Buchberger Đaković, Doris Žibert i Biljana Valentin-Ban (o uspjesima, književnicama i genijalnim junakinjama)

Rezultati ankete o Mariji Jurić Zagorki

Sudjelovanje učenika 4.3 u projektu Genijalke iz romana