Sudjelovanje učenika 4.3 u projektu Genijalke iz romana

Uređenje školskoga panoa

Učenici 4.3 razreda tijekom cijele su godine aktivno sudjelovali u projektu Genijalke iz romana. Bili su zaslužni za uređenje školskoga panoa, održali su pregršt izlaganja te debatirali o romanu Mileva Einstein, teorija tuge s profesorom Petrom Jelačom. Također, dio je učenika sudjelovao na Festivalu znanosti. Svoj su angažman potvrdili i pri samome kraju nastave. Naime, dana 25. svibnja 2023. učenici 4.3 razreda Lea Zubčić, Enea Cetina i René Peloza gostovali su u 1.1 razredu ne bi li učenike zainteresirali za čitanje.


Izlaganje Lee Zubčić

Lea Zubčić upoznala nas je s romanom „Bal luđakinja“, koji je napisala Victoria Mas. Enea Cetina i René Peloza pripremali su se s nastavnicom glazbene umjetnosti Helgom Dukarić Dangubić za predstavljanje Vivaldijeve glazbe i njegovih soneta te romana „Četiri godišnja doba“ spisateljice Laurel Corona. Naime, budući da je roman povezan s Vivaldijem, 1.1 razred s maturantima je slušao njegovu glazbu te slušao stihove. U navedenome povijesnom romanu pratimo život dviju sestara glazbenica koje su svoje znanje dobile u venecijanskom samostanu te saznajemo kako su živjele glazbenice u to doba.


Izlaganje Renea Peloze i Enee Cetina

Zahvalni smo maturantima na izuzetno lijepim predavanjima te im želimo puno sreće i uspjeha u životu i daljnjem školovanju.


Debata 4.3 na temelju romana Mileva Einstein, teorija tuge Slavenke Drakulić

Berislava Srna Grgurić (1.1)


Popularni postovi s ovog bloga

Nastavnice Ana Buchberger Đaković, Doris Žibert i Biljana Valentin-Ban (o uspjesima, književnicama i genijalnim junakinjama)

Rezultati ankete o Mariji Jurić Zagorki